Je kunt ons elke werkdag bereiken tussen 08:00 - 16:30 uur

Centermaterialen

Rijnco Centerpen voor jouw projecten

Een centerpen is een stalen staaf met een grove schroefdraad die tijdens het storten van beton voorkomt dat twee delen van de bekisting uit elkaar gaan. Het functioneert als een afstandhouder en is geen wapeningsstaaf. De B15 centerpennen zijn bijvoorbeeld elektrolytisch verzinkt en hebben een doorlopende draad met een spoed van 10 mm. Ze kunnen worden belast tot maximaal 90 kN.

Centerpennen toebehoren

Centerpennen worden gebruikt bij het storten van beton, maar er zijn ook verschillende toebehoren die kunnen helpen bij het bevestigen en gebruiken van de centerpennen. Rijnco heeft een breed scala aan toebehoren voor centerpennen.

img-1

Wil je producten bestellen? Mail dan je bestelling door naar verkoop@rijnco.nl. Kom je er niet uit of heb je een andere vraag? Neem dan contact met ons op.

Bekijk hier al onze Centermaterialen

Rijnco Centerpensleutel

De centerpensleutel. Deze sleutel wordt gebruikt om de centerpen vast te draaien en op zijn plaats te houden tijdens het storten van beton. Het voorkomt ook dat de centerpen per ongeluk beweegt tijdens het storten. Om deze reden een een goede centerpensleutel zeer belangrijk.

Rijnco Vleugelmoeren

Vleugelmoeren zijn een type moer dat wordt gebruikt als bevestigingsmiddel voor centerpennen. Ze hebben vleugels aan de zijkant, waardoor ze gemakkelijk met de hand kunnen worden vastgedraaid en losgedraaid zonder dat er gereedschap nodig is. Dit maakt ze ideaal voor toepassingen waarbij de centerpennen regelmatig moeten worden vastgedraaid of losgedraaid, bijvoorbeeld bij het aanpassen van de hoogte van de bekisting tijdens het storten van beton. Vleugelmoeren zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, afhankelijk van de toepassing en belastingsvereisten

Rijnco Volgplaten

Volgplaten zijn een type bevestigingsmiddel voor centerpennen die worden gebruikt om de druk op de bekisting te verdelen en te voorkomen dat de centerpen door de bekisting heen drukt. Ze worden meestal gebruikt in combinatie met een moer of een andere bevestiging en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen. Volgplaten zijn vooral handig bij het werken met zachtere materialen zoals hout, waar de centerpen de neiging heeft om in het materiaal te drukken. Door het gebruik van volgplaten kan de centerpen beter op zijn plaats worden gehouden en kan de bekisting veilig en stabiel worden opgebouwd.

Rijnco Zeskantmoer

Een zeskantmoer is een type bevestigingsmiddel dat wordt gebruikt in combinatie met een centerpen om de bekisting op zijn plaats te houden tijdens het storten van beton. De zeskantmoer heeft zes zijden en wordt vastgedraaid met een sleutel om de centerpen stevig op zijn plaats te houden. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen, afhankelijk van de toepassing en belastingsvereisten. Zeskantmoeren bieden een betrouwbare en stevige bevestiging voor centerpennen en zijn gemakkelijk aan te brengen en te verwijderen met behulp van een sleutel.

Spanslot

Volgplaten voor spansloten zijn een type bevestigingsmiddel dat wordt gebruikt om de druk op de bekisting te verdelen en te voorkomen dat het spanslot door de bekisting heen drukt. Ze worden meestal gebruikt in combinatie met een spanslot en zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen.

Volgplaten zijn vooral handig bij het werken met zachtere materialen zoals hout, waar het spanslot de neiging heeft om in het materiaal te drukken. Door het gebruik van volgplaten kan het spanslot beter op zijn plaats worden gehouden en kan de bekisting veilig en stabiel worden opgebouwd.

Alles over Rijnco

Rijnco is een producent en groothandel voor (onder)aannemers en zppā€™ers die actief zijn in de ruwbouwfase van een project. Ons doel is om een goed product te leveren, tegen een scherpe prijs en snelle levering. Geen gedoe, gewoon makkelijk via onze website en in de toekomst onze webshop.

De kwaliteit van Rijnco

Wil je je bestelling snel ontvangen? Geen probleem! Als je voor 14:00 uur op werkdagen een bestelling plaatst voor voorraadgoederen, dan wordt deze dezelfde dag nog verzonden via onze transporteur. Bij Rijnco.nl bieden we altijd scherpe prijzen aan omdat we verschillende producten zelf produceren en de kosten laag kunnen houden. Momenteel kun je je gewenste producten bestellen door een e-mail te sturen naar verkoop@rijnco.nl. In de toekomst kun je ook via onze website producten bestellen en betalen, wat het nog gemakkelijker maakt. Als je problemen ervaart bij het bestellen van producten, kun je altijd contact met ons opnemen voor hulp.

Contact