Je kunt ons elke werkdag bereiken tussen 08:00 - 16:30 uur

Historie van Rijnco.nl

Voorgeschiedenis G.P. van Rijn

Onderstaande tekst is geschreven door John van Rijn, een zoon van G.P. van Rijn.

Gerardus Petrus van Rijn was in de jaren zestig werkzaam als vlechter en betontimmerman bij een aannemersbedrijf in Vinkeveen.

Destijds werden de bekistingsdelen bij het gieten van betonnen wanden door middel van rubber conussen bij elkaar gehouden. Bij het uitharden en verwijderen van de betonbekisting, kon men met behulp van een sleutel de rubberconus uit de wand draaien. Hierdoor ontstond een conisch gat die men opruwde en vulde  met een betonmortel.

Deze arbeidsintensieve handeling die door G.P. van Rijn werd uitgevoerd, heeft hem het idee gebracht om een betonnen conus te ontwikkelen. De, op zich unieke uitvinding, waarbij de conus voorzien was van een betondekking en als verloren stuk moest worden beschouwd, zorgde voor een enorme tijdsbesparing. Na het verwijderen  van de bekisting hoefde alleen het kleine pas gat van de draadstang  te worden afgevuld met mortel..

De eerste,  in zijn schuurtje vervaardigde betonnen conussen voorzien van metrische draad, heeft hij in 1964 op een onopvallende plek in de bekisting van een in aanbouw zijnde waterzuiveringsinstallatie aangebracht om zijn vinding te beproeven.


Deze centering, die tevens over een volledige waterdichtheid beschikte , voldeed aan alle verwachtingen. Daarna diende hij een patentaanvraag in waarna, na vele onderzoeken, octrooi werd verleend als zijnde een nieuwe uitvinding. Toen werd de productie in eigen fabriek in gang gezet onder de naam Rijnco.


Al snel kreeg de productie een grote vlucht, en hebben vele bouw- en handelsondernemingen van deze gepatenteerde betonnen afstandhouders gebruik mogen maken. Zelfs nu wordt het product nog steeds gebruikt en zien veel mensen het gebruiksgemak van het product.

img-1

 

 

Historie Rijnco
Rijnco is in 1965 opgericht als een productiebedrijf. In de beginjaren richtte het bedrijf zich op de ontwikkeling van de betonconus, de zogenaamde CBK betonconus (later de VBK genoemd). Hiermee werden zogenaamde waterdichte centeringen gemaakt, samen met de tussenpen van grove spoed waarop een waterkering gelast werd. Als snel kreeg de productie een grote vlucht, en werden nieuwe producten als kimankers, draadeinden en schroefhulzen aan het assortiment toegevoegd.

In de 55 jaar dat Rijnco nu bestaat, is een grote ervaring opgebouwd in de productie en toelevering van betonbouwproducten.

Omdat de markt steeds meer vraagt van haar toeleveranciers, is in 2020 besloten om de productie te scheiden van de bouwtoelevering. Eén van de nazaten van de oprichter van Rijnco, Fred van Rijn,  vertelt: ”Omdat de markt zich meer en meer richt naar e-commerce en een one-stop shopping gedachte hebben we besloten om de productietak van het bedrijf te verkopen en onder te brengen bij  AT Ankertechniek B.V. Een Nederlands productiebedrijf dat de producten die Rijnco produceerde graag aan haar productportfolio toevoegde om een breder pakket aan de markt aan te kunnen bieden. De huidige productielocatie in Vinkeveen blijft intact en wordt vanuit de locatie van AT Ankertechniek in Montfoort aangestuurd.”

Rijnco.nl
De handelsactiviteiten van Rijnco worden doorgezet onder de naam Rijnco.nl, waarbij de naam verwijst naar de online activiteiten die, naast de huidige offline activiteiten, verder uitgebouwd worden.

Met een jong (digitaal) team, dat het huidige Rijnco.nl vertegenwoordigt, staan we gesteld voor de toekomst en kijken we daar vol vertrouwen naar”.

 

img-1

Familie Van Rijn